Senge fra Jensen sikrer mere end bare den gode nattesøvn

Nattesøvn er vigtig, og en god nattesøvn er endnu bedre. Med et nordisk udtryk og skandinavisk design har Jensen forsynet markedet med kvalitetssenge i 70 år. Optimale fysiologiske senge der er gode at ligge i, og som samtidig er en fryd for øjet i soveværelset.

Af: ichael Winther

Med materialer inspireret fra naturen, trendy og moderne tekstiler samt et tidsløst form- og designsprog har Jensen gennem årene sat en afgørende dagsorden for, hvordan senge skal tage sig ud. Ikke bare for øjet, men i høj grad også for komforten. Den innovative tilgang til både design og komfort er to gange blevet belønnet med det Norske Designråds pris.

Udvikling og produktion

Hele eventyret om Jensens kvalitetssenge har sit udspring i den lille norske by Svelvik, der ligger smukt og idyllisk i Drammensfjorden, der passeres ved indsejlingen til Oslo. Her startede fremsynede folk tilbage i 1947 udviklingen og produktionen af de Jensensenge, der i dag er rammen om mange skandinavers gode nattesøvn. Sengene både udvikles og produceres den dag i dag stadig i det lille bysamfund, der ligger i en kommune, der tæller lidt under 7000 indbyggere.

Netop i år hvor virksomheden har 70 års jubilæum, er Jensen klar med et helt nyt sengekoncept. Det har fået navnet Nordic Line, og udmærker sig ved et let og elegant udtryk i designet. En seng udviklet med kærlighed til den skandinaviske lethed og det nordiske lys, men også en seng der er værd at ligge i på grund af det unikke zonesystem i affjedringen, som sikrer optimal støtte og aflastning til kroppen.

- Senge fra Jensen er ikke kun til at sove i, selvom det naturligvis er det primære formål. Det skal nemlig også være et smukt møbel, der giver soveværelset karakter. Sengens smukke linjer, den rene stil og den lethed designet er formgivet i gør, at sengen er mere end bare en seng. Den giver soveværelset ekstra dimensioner, og indbyder også til at dase i, til læsning af en god bog eller den dugfriske morgenavis. Det er kvalitet, hygge og æstetik, der går op i en højere enhed, fortæller Jacob Loburski, der er marketingchef i Jensen senge.

Finish og kvalitet

I Jensen senge er man tro mod sine rødder. Derfor er der også en rød tråd, der rækker 70 år tilbage, i forhold til de senge der produceres i dag. Det betyder, at man i produktudviklingen håndhæver de stolte håndværkstraditioner, og at man i dag ligesom for 70 år siden har en kiropraktor ansat til udelukkende til give professionel rådgivning om liggekomfort, og hvordan man rent teknisk opnår den bedste mulige fysiologiske støtte og aflastning i sovesituationen. Hertil kommer, at der på udvalgte modeller bruges norsk uld i produktionen, hvilket igen er med til at løfte både finish og kvalitet til et højere niveau.

Flugter med trenden

Den nye seng i Nordic Line konceptet er langt mere end en seng. Det er et statement, og et statement der vidner om kreativitet, overskud og en lyst til at møde forbrugerne i øjenhøjde. Der er blevet tænkt ud af boksen og de kreative hjernevindinger har arbejdet på fuld kraft. Det betyder, at Nordic Line består af et fuldendt sengemiljø, der udover selve sengen tillige omfatter et unikt betræk og høje slanke ben i skandinavisk stil, der blandt andet fås i mørk stål for et fuldendt nordisk look. Hertil en let og luftig sengegavl samt sengelamper og natborde.

- Ja vi har vendt enhver detalje. Været helt nede i materien på vores produkt og historie. Og naturligvis er vi stolte af resultatet, fordi vi har formået at transformere vores unikke senge og madrasser til et nyt udtryk, der flugter med de seneste fem til ti års udvikling på den nordiske designfront, siger Jacob Loburski.

Unik tilpasset seng

Forudsætningen for en god nattesøvn er, at sengen er tilpasset forskellige individuelle behov, og giver netop den aflastning og støtte, der skal til for at ligge behageligt og afslappet. Hos Jensen er samtlige senge tilpasset kundernes individuelle behov og ønsker. Og først når de er afklaret og på plads produceres sengen.

- Hos vores forhandlere kan kunderne prøve sig frem til den seng og den topmadras, der imødekommer deres behov for et afslappende og støttende liggeleje. Det sker i god dialog med forhandleren, og først når alle detaljer er på plads, sættes den ønskede seng i produktion, slutter Jacob Loburski.